Amit a parafáról tudni kell...

 

 A parafa többféle fa többéves ágain vagy törzsein keletkező vastag kéreg (más néven „para”), amely lefejthető. 

 Kereskedelmi használatra elsősorban a paratölgy (Quercus suber) fáját termelik ki.

 A világ legnagyobb parafatermelője Portugália. 

 Kedvező tulajdonságai (rugalmasság, hőszigetelés, hangszigetelés, rezgéscsillapítás)

 a légbuborékszerű sejtecskék rugalmas összekapcsolódásának köszönhetők.

 A parafa 1 cm³-ében körülbelül 40 millió ilyen sejt van.9 ok, hogy miért válasszuk a parafából készült divat kiegészítőket


1. A parafa 100%-ig természetes anyag

Igen. Száz százalékig. Mi a parafa? A csodálatos parafa tölgyfa kérge, amelyet Portugália nemzeti fájaként soroltak be. Az országban tilos a fakitermelés. Ez a „csak”, amit a parafa nyújt: 100% -ban szerves és teljesen környezetbarát nyersanyag, amelyet táskák, pénztárcák, cipők és egyéb termékek készítéséhez használunk. Néha úgy gondoljuk, hogy ez egy kis csoda a természetből. Az idő hátralévő részében biztosak vagyunk benne.

2. Ez egy fenntartható anyag

Nincs fa kivágva vagy sérülve, hogy parafát kapjon. Minden parafa tölgyfa átlagosan 150 és 200 év között él, és a parafa betakarítása kilencéves cikluson keresztül történik. Minden parafa tölgyfa több mint 20 alkalommal tölti be a parafát. Más szóval, a parafa megújuló nyersanyag. Nagyszülők, szülők, gyerekek, unokák… Hány generáció él 150 éven keresztül?

3. Könnyű, mint a toll

Olyan könnyü, hogy valójában lebeg. A parafa térfogatának több mint 50% -a levegő. Igen, levegő. Súlya mindössze 0,16 g / cm3.

4. Rugalmas és ellenálló

Egy olyan alapanyagból készült táska, amelynek a térfogata 50% -a levegőből készült? Megértjük a szkepticizmust, de az igazság az, hogy a parafa egyedi nyersanyag. A parafa nagy nyomást tud kezelni törés nélkül, egyszerűen megnyújtva és visszatérve az eredeti alakjához, amikor a nyomás eltűnik. Ezt elasztikus memóriának nevezik. Az anyag ellenállása ennek a tömöríthetőségnek és rugalmasságnak köszönhető - ez az egyetlen szilárd anyag, amely az egyik oldalon tömöríthető, miközben az eredeti formátumát megtartja.

5. Ellenáll a nedvességnek és áthatolhatatlan (vízálló)

A parafa sejtek falai szuberinnel és keroidokkal vannak lefedve, így a parafa gyakorlatilag át nem eresztő a folyadékok és gázok számára. Ráadásul nagy nedvességállósága megakadályozza az oxidációt és a bomlást, lehetővé téve az életkor romlását. Csak azért, mert egy természetes termék nem gondolja, hogy a táskája gyorsabban elhasználódik, éppen ellenkezőleg.

6. Rendkívül sima

Erről a tulajdonságról nincs sok mondanivaló. Ha van egy darab parafa a kezedben, pontosan tudod, hogy miről beszélünk, és ez a hihetetlen anyag egyik legizgalmasabb dolga. A parafa tárgyának megérintése, öröm az ujjainknak.

7. Tűzálló

A portugálok ezt jól ismerik. Az erdőtüzek katasztrófája, amely minden nyáron pusztítja országunkat, általában az eukaliptusz és a fenyves erdőket érinti, de alig éri el a „Montados” -t (parafa tölgyes tájak), mivel a parafa természetes tűzgátló. Ezenkívül az égés során nem termel mérgező gázokat. Az eukaliptusz helyettesítése új „Montado” területekre, az erdőtüzek megelőzésének módjaként a terület szakértői között egyetértő intézkedés.

8. Kényelmes és hipoallergén

A sejteket alkotó mikroszkopikus gázpárnák rendkívül kényelmes anyagot alkotnak. A parafának egyedülálló képessége van arra, hogy elnyelje az ütéseket és enyhíti a nyomást az ízületek és a gerinc felett. De még több: a parafa természetes hőmérséklete nagyon hasonlít az emberi testhez, ezáltal hozzájárul a kényelemérzet növeléséhez. A parafa szinte szagtalan, és a parafát használó termékek nem szereznek kellemetlen szagokat. Végül a parafa nem szívja fel a port, és segít megelőzni az allergiákat.

9. Könnyen tisztítható

Ez nem kisebb jellemző. Az áthatolhatatlansága miatt a parafa termékek nagyon könnyen tisztíthatók. Mindössze egy nedves rongyra és egy pH-semleges mosószerre, (pl. szappan) van szükség a munkához. A parafa minőségét és szépségét függetlenül attól, hogy hányszor mossuk a terméket, biztosítani kell. Tudjuk jól, hogy ez nem minden anyag esetében van így.Meggyőződött arról, hogy egy parafa táskát kap? Talán egy pénztárca? Vagy egy pár cipőt? Ez a nyersanyag olyan tökéletes, hogy a mai napig egyetlen ipari vagy technológiai folyamat sem tudta megismételni.

Portugáliában évszázadok óta parafát használunk, hogy a legjobb borok dugóit a világ minden tájára készítsük. Mi vagyunk a világ legnagyobb parafa exportőre, és büszkék vagyunk rá. Azt akarjuk, hogy a világhoz jussunk. Divatos kiegészítőkkel dolgozunk: táskák, pénztárcák, cipők, övek…. Parafából készült, művészettel. Csak Neked.

Legfrissebb hírek

2020.01.19.
Kedves Vásárlóink és Ügyfeleink! MEGSZŰNT az üzlet a Haris köz 3. alatt! Termékeink tovàbbra is megvásárolhatók a webshopon keresztül.Üdvözlettel Parafa Team
2019.08.09.

Parafa divatáru bolt nyílik Budapest belvárosának szívében.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni webáruházunk soha vissza nem térő akcióiról!


Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom